Солун. Министър Валентин Радев участва в четиристранна среща между България,

...
Солун. Министър Валентин Радев участва в четиристранна среща между България,
Коментари Харесай

Министър Валентин Радев участва в четиристранна среща между България, Гърция, Македония и Албания

Солун. Министър Валентин Радев взе участие в четиристранна среща сред България, Гърция, Македония и Албания. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Форумът се организира в Солун. Основни тематики, сложени на срещата, бяха миграцията, тероризмът и проведената престъпност. Участниците се сплотиха главно към нуждата от бърз продан на информация сред другите служби, с цел да има незабавна реакция и предварителна защита.
В рамките на срещата министър Валентин Радев организира и двустранни срещи. Готовност за опазване и надграждане на дейния политически разговор сред двете министерства на вътрешните работи, открит от началото на 2016 година, показаха и Валентин Радев, и вътрешният министър на Гърция отговарящ за публичния ред и отбрана на жителите Николаос Тоскас. Двамата подчертаха, че оперативното съдействие с гръцката полиция е на доста високо равнище. Те показаха, че се ползват най-хубавите европейски и шенгенски практики – паралелни следствия и взаимни интервенции, ефикасна работа на двустранния взаимен контактен център за полицейско и митническо съдействие в Промахон и тристранния с Турция на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево, взаимни патрули в курортните комплекси. Министър Радев оцени високо съдействието с гръцката страна по осъществяване на двустранното съглашение за реадмисия и добави, че се поддържа и положително съдействие по линия на ускорение темпа на релокация и оказано подпомагане в границите на взаимните дейности на Европейски Съюз на гръцка територия. Пред гръцкия си сътрудник Валентин Радев удостовери, че участието ни в Шенген остава наш политически приоритет и благодари на Гърция за поддръжката по този въпрос. Министър Радев сподели още, че разчита на поддръжката на Гърция при реализацията на първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на 2017 година
На срещата с вътрешния министър на Македония Оливер Спасовски също беше изразена подготвеност за поддържане на дейни контакти на политическо и професионално равнище за подсилване на съдействието в региона на вътрешните работи – на двустранно равнище и в границите на разнообразни районни формати. Министър Радев благодари на Спасовски за обезпечената засилена защита на българското посолство в Скопие, обезпечена по наше искане. Изрази вяра македонският му сътрудник да взе участие персонално в министерската среща ЕС-Западни Балкани по въпросите на правораздаването и вътрешните работи на 26-27 октомври 2017 година в София.
За срещата Европейски Съюз - Западни Балкани Валентин Радев предложения персонално и заместител вътрешният министър на Албания Ровена Вода. Двамата показаха подготвеност за активизиране на двустранните контакти по въпроси от съвместен интерес, както и за подкрепяне на Албания в процеса на европейска интеграция.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР