СОЛТ ЛЕЙК СИТИ (AP) — Учителите в Юта ще могат

...
СОЛТ ЛЕЙК СИТИ (AP) — Учителите в Юта ще могат
Коментари Харесай

Домът на Юта отхвърля законопроекта, забраняващ флаговете на LGBTQ+ прайда и политическите възгледи в класните стаи

СОЛТ ЛЕЙК СИТИ (AP) — Учителите в Юта ще могат свободно да демонстрират знамена на LGBTQ+ прайда и други обществени, политически или религиозни изображения, откакто щатската камара блокира законопроект в понеделник, който би забранил на учителите да употребяват позицията си, с цел да предизвикват или омаловажават избрани вярвания.

Ръководената от републиканците камара отхвърли предлагането с 39-32 гласа, до момента в който се надпреварваха да прегледат стотици неуредени законопроекти по време на последната седмица от законодателната сесия за 2024 година И демократите, и републиканците разкритикуваха неразбираемия език на законопроекта и предизвестиха, че той може да попречи на значими уроци по сериозно мислене.

Съгласно законопроекта на преподавателите би било неразрешено да предизвикват възпитаник да преразгледа своята полова ориентировка или пол и те биха могли да бъдат осъдени за потвърждаване или отвод да потвърдят самоличността на възпитаник. Оспорването на политическите възгледи или религиозните убеждения...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР