Солистите на на Виенската филхармония Албена Данаилова (цигулка) Лара Кустрих

...
Солистите на на Виенската филхармония Албена Данаилова (цигулка) Лара Кустрих
Коментари Харесай

Солисти на Виенска филхармония откриват Дни на музиката в Балабановата къща

Солистите на на Виенската филхармония Албена Данаилова (цигулка) Лара Кустрих (цигулка), Михаел Щрасер (виола) и Тамаш Варга (виолончело) откриват Дни на музиката в Балабановата къща на 13 май от 18.30 часа в Епископската базилика. 13-ото издание на интернационалния фестивал още веднъж ще предложи вълнуваща среща на публиката с музиканти от международната сцена. Ден след откриването – на 14 май от 18.30 ч., в Малката базилика, ще има песенен рецитал на огромния български баритон Кирил Манолов в съпровод на Боряна Ламбрева (пиано).

Програмата продължава с гостуването на „ Паганини ансамбъл” (Виена) на 17 май от 18.30 ч. в Епископската базилика. Ще чуем осъществяванията на Марио Хосен (цигулка), Марта Потулска (виола), Александър Свете (китара) и Атила Пастор (виолончело).

Балабановата къща ще бъде хазаин на идващото събитие в границите на фестивала на 21 май от 18.30 часа. Концерт с принадлежности от епохата на барока „ Барокови солисти” е с присъединяване на Зефира Вълова (цигулка), Явор Генов (лютня), Аапо Хакинен (клавесин).

Форумът няма да изневери на традицията в дните към Международния ден на детето да има музикално събитие във връзка празника. Десетият юбилеен детски концерт под мотото „ Небесни звуци за дудук и струнни II” е на 29 май от 18.30 часа на Римския стадион и в него ще вземат участие оркестърът на НУМТИ „ Добрин Петков” с дириент Константин Добройков и солистът Теодосий Спасов (кавал).

Ден по-късно дружно за първи път ще свирят Зорница Иларионова (цигулка) и Пламена Мангова (пиано). Събитието е на 30 май от 18.30 ч. в Малката базилика.

Предпоследният план в програмата показва пловдивските музиканти по света. Гостуте в Балабановата къща на 5 юни от 18.30 ч. ще чуят осъществяванията на Виоламоре дуо – Коко Дюлгерски (виола) и Лия Ковач (виола), с присъединяване на Ася Дюлгерска (цигулка).

Пролетното издание на фестивала приключва с „ Шедьоври от музикалната съкровищница” на 30 юни от 18.30 часа в Балабановата къща с присъединяване на Кирил Родин (виолончело) и Жени Захариева (пиано).
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР