Солидарността на Турция и Гърция в лицето на земетресението, засегнало

...
Солидарността на Турция и Гърция в лицето на земетресението, засегнало
Коментари Харесай

Ердоган и Мицотакис изразиха взаимни съболезнования заради земетресението

Солидарността на Турция и Гърция в лицето на земетресението, засегнало и двете страни, е по-ценна от доста неща в живота. Това написа турският президент Ердоган в Twitter в отговор на поддръжка, изразена от гръцкия министър председател Мицотакис.
" Изказвам своите съболезнования на Гърция от свое име и от името на турския народ. Турция също постоянно е подготвена да помогне на Гърция да излечи раните си. Фактът, че две съседки демонстрират взаимност в сложни моменти, е по-ценен от доста неща в живота ", написа Ердоган.

Thank you, Mr. Prime Minister.

I offer my condolences to all of Greece on behalf of myself and the Turkish people. Turkey, too, is always ready to help Greece heal its wounds.

That two neighbors show solidarity in difficult times is more valuable than many things in life.
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan)  84 вторични труса регистрирани в Турция 84 вторични труса регистрирани в Турция
След земетресението от 7 по скалата на Рихтер, области в Турция и Гърция бяха разлюляни още 84 пъти, 16 от които бяха по-силни от 4-та...

Днес следобяд земетресение с магнитуд 7 удари Западна Турция, епицентърът беше в морето покрай град Сеферихисар в провинция Измир. Земетресението се усети и на околните гръцки острови.
По последни данни в Турция са починали 12 души, а 438 са ранени. В Гърция се оповестява за две починали деца и четирима ранени.
Напоследък връзките сред Атина и Анкара са мощно влошени поради изследвания, които Турция предприе в Източното Средиземноморие. Този регион Гърция смята за своя изключителна икономическа зона (ИИЗ), по тази причина гръцките въоръжени сили бяха приведени в нараснала бойна подготвеност.
 Няма потърпевши български жители при земетресението в Измир и остров Самос Няма потърпевши български жители при земетресението в Измир и остров Самос
Няма данни за потърпевши български жители при земетресението, което засегна региона на Измир, Турция и гръцкия остров Самос. Към моме...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР