Солената торта с лападови палачинки е нашия начин да внесем

...
Солената торта с лападови палачинки е нашия начин да внесем
Коментари Харесай

Солена торта с лападови палачинки

Солената торта с лападови палачинки е нашия метод да внесем доза положително въодушевление вкъщи

Необходими Продукти

● лапад - 1 ч.ч. /сварен и блендиран/
● яйца - 3 бр.
● прясно мляко - 300 мл
● брашно - 7 с.л.
● сол
● олио
● масло
● грах - 1/2 ч.ч.
● моркови - 1 бр.
● пушено месо - 150 г
● кисели краставички - 3 бр.
● печени чушки - 1 бр.
● готварска сметана - 300 мл /за разбиване/
● кисело мляко - 300 г
● майонеза - 150 г
● чесън - 2 скилидки

Начин на подготвяне

Лападът /около половин тенджера 3 л. в сурово състояние/ се измива добре. Слага се в тенджера с вода. Вари се 5 минути след завиране. Изсипва се в гевгир. Отцежда се. Без да се изстисква се поставя в блендера. Блендира се. Изсипва се в огромна купа.

Яйцата се чукват в купата. Сипва се прясното мляко. Добавя се брашното. Слага се сол. Сместа се разрушава. Грамажите не са точни. Според мечтаната плътност може да се добави още мляко или брашно.

Подготвя се тиган с незалепващо покритие. Слага се олио да загрее. Сипва се от сместа и се разпределя в целия тиган с въртеливи придвижвания. Когато е подготвена от едната страна се обръща с щпатула.

Когато палачинката е подготвена се отстранява от тигана и се намазва с масло. Същото се повтаря със цялата примес, като преди всяка би трябвало да се поставя олио в тигана. Получават се по-дебели от елементарните палачинки, към 9 броя.

Когато всички палачинки са подготвени, се приготвя плънката. В тенджерка се поставя грахът да се свари в подсолена вода. Отстранява се. Морковът се обелва и измива. Настъргва се на едро ренде.

Вари се за малко в подсолена вода. Изцежда се. Всички съставни елементи на тортата би трябвало да изстинат. Киселите краставички и печената чушка се нарязват на ситно. Всеки от зеленчуците се поставя в отелна купа, морковите и грахът в една обща. Пушеното се нарязва на ситно и се поставя в купа. Сметаната се разрушава добре с миксер, като се прибавя и сол.

Сметаната се разпределя в купичките, като би трябвало да се планува, че морковите и грахът ще се употребяват за 3 пласта. Краставичките и пушеното за по 2 пласта и 1 слой с печена чушка. Разбъркват се.

В поднос се поставя палачинка. Пласт сметана с моркови и грах. Палачика, слой с кисели краставички, палачинка, с пушено, палачинка, с грах и моркови, палачинка, с печена чушка, палачинка, с кисели краставички, палачинка, с пушено, палачинка, с грах и моркови и се приключва с палачинка. Солената торта се оставя в хладилника да стегне.

В купа се поставят киселото мляко и майонезата. Чесънът се обелва и пресира с преса за чесън. Добавя се в купата, както и сол. Разбърква се.

Солената торта с лападови палачинки се сервира с чеснов сос.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР