Соларният тротоар в Грьонинген ще генерира 55 000 kWh електроенергия

...
Соларният тротоар в Грьонинген ще генерира 55 000 kWh електроенергия
Коментари Харесай

Холандски град си инсталира соларен тротоар


Соларният тротоар в Грьонинген ще генерира 55 000 kWh електрическа енергия годишно, с цел да зарежда кметството (снимка: Platio)

Унгарската компания Platio построи фотоволтаичен тротоар в Грьонинген, Холандия, като част от плана на Европейския съюз „ Making City ” . Соларната настилка е устойчива на механични увреждания и се простира на 400 квадратни метра.

„ Нашата технология е създадена по този начин, че да не се появяват микропукнатини в слънчевата клетка и да няма въздействие върху продуктивността ”, споделя Хелга Русак, маркетинг управител в Platio, представена от PV Magazine. „ Това предписание е годно при потребление по предопределение, т.е. в случай че слънчевото паве Platio не е подложено на напън от повече от 2 тона. Следователно е безвредно да се върви по него ”.

Соларната пътека се състои от 2544 „ павета ”. Тротоарът ще генерира 55 000 kWh електрическа енергия годишно, с цел да зарежда кметството на Грьонинген. Соларните павета са направени от четири монокристални кафези с мощ 21,5 W и успеваемост 21,8%.

Всяка клетка е с размери 158,75 на 158,75 мм, до момента в който цялостното слънчево „ паве ” за настилката е с размери 353х353х41 мм и тежи 6,5 кг. Модулът е затрупан с 10-милиметрово закалено опалово стъкло, а рамката му е направена от рециклиран полимерен композит. Всяко блокче е с 5 години гаранция.
още по темата
Соларните павета са подобаващи освен за тротоари, само че и за други настилки, тераси, алеи и велосипедни трасета и други По повърхността на фотоволтаичните блокчета могат да се движат транспортни средства с тегло до осем тона.

„ Соларните павета са двойно по-устойчиви, тъй като освен обезпечават зелена сила, само че и са направени от рециклирана пластмаса ”, споделя Филип Бруксма, енергиен консултант в община Грьонинген. „ И употребяват двойно пространството: слънчевата пътека генерира електричество, до момента в който хората могат елементарно и безвредно да вървят по нея. Това е образец по какъв начин може да се употребява пространството в града по образован и резистентен метод ”.

Ефективността на системата се следи посредством софтуерно приложение. Когато тротоарът беше открит на 24 март, по данни от измерванията, той е създал задоволително електричество, с цел да зарежда 47 холандски къщи в границите на деня.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР