SolarBotanic Trees представиха метални дървета със 7-метров навес, които ще

...
SolarBotanic Trees представиха метални дървета със 7-метров навес, които ще
Коментари Харесай

Стартъпът SolarBotanic Trees представи слънчеви дървета за зареждане на електромобили

SolarBotanic Trees показаха железни дървета със 7-метров заслон, които ще улавят слънчевата сила посредством нанофотоволтаични „ листа “ и ще я съхраняват в батерия, инсталирана в ствола на дървото.

Съхранената електрическа енергия би трябвало да се употребява за зареждане на електрически транспортни средства (EV). Компанията неотдавна приключи първичния първообраз и в този момент ттрябва да сътвори и тества версия в цялостен размер. Търговското произвеждане на дръвчетата е планувано за края на годината.

„ Има голям дефицит на (зареждаща) инфраструктура в Обединеното кралство, тъй че ние сме решени да работим ръка за ръка с доставчиците на EV инфраструктура “, споделя Крис Шели, основен изпълнителен шеф на SolarBotanic Trees.

Редица компании към този момент оферират захранвани със слънчева сила сенници, които се намират над местата за паркиране, само че те са „ естетически непривлекателни “.

Соларните дървета, показани преди този момент в градините край залива на Сингапур и павилиона за резистентност на Експо 2020 в Дубай, могат да предложат тъкмо това. Освен всичко друго, такива дървета заемат по-малко място,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР