Екип от изследователи разработи нов вид двустранни слънчеви панели, използвайки

...
Екип от изследователи разработи нов вид двустранни слънчеви панели, използвайки
Коментари Харесай

Учени създадоха нов вид двустранни слънчеви панели

Екип от откриватели създаде нов тип двустранни слънчеви панели, употребявайки въглеродни нанотръбички в качеството на електроди начело и откъм гърба.

Изследването е оповестено в списание Nature Communications, а в екипа вземат участие учени от Университета в Съри, Университета в Кеймбридж, Китайската академия на науките, Университета Сидиан и Университета в Джънджоу.

Д-р Джин Джанг, откривател в Института за модерни технологии в Съри, отбелязва, че основаните панели са в положение да събират слънчевата светлина от двете страни, което им разрешава да генерират повече сила и да бъдат по-малко подвластни от ъгъла на рухване на светлината.

Панелите могат да генерират повече от 36 мегавата на квадратен сантиметър, а задният панел създава съвсем 97% сила, като предния. Това е сравнимо със 75% -95% за множеството двустранни панели, предлагани на пазара. Професор Рави Силва, шеф на Института за модерни технологии, отбелязва, че тези панели могат да бъдат ключът към по-достъпната слънчева сила, нужна за декарбонизиране на света.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР