Енергийният сектор може да е достигнал повратна точка, когато има

...
Енергийният сектор може да е достигнал повратна точка, когато има
Коментари Харесай

Слънцето е на път да се превърне в най-важния източник на енергия в света

Енергийният бранш може да е достигнал повратна точка, когато има синергия сред потреблението на слънчева технология и проучванията на фирмите, с цел да я създадат по-достъпна, настояват учени от Университета на Ексетър и Университетския лицей в Лондон.

„ Напредъкът във възобновимите енергийни източници значи, че прогнозите, доминирани от изкопаемите горива, към този момент не са реалистични “, сподели в прессъобщение ръководителят на проучването доктор Фемке Найсе от Института за световни системи на Ексетър.

Налице е възходящо разбиране, че фрапантно понижената цена на възобновимата сила ще улесни доста намаляването на въглеродните излъчвания в разрастващите се страни, се споделя в изказването.

Въпреки че пътят слънчевата сила да се трансформира в най-важния енергиен източник наподобява избран, даже и без поддръжката на по-амбициозни климатични политики, учените предизвестяват, че „ трудностите “ към момента могат да попречат на това.

Учените идентифицираха четири области, които биха могли да предотвратят прехода към слънчева доминация: съществуването на постоянни електрически мрежи, слънчево финансиране в разрастващите се страни, потенциал на веригата...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР