Sol Oriens, компания, която работи с Министерството на енергетиката на

...
Sol Oriens, компания, която работи с Министерството на енергетиката на
Коментари Харесай

REvil удариха военна компания, работеаща с ядрени оръжия

Sol Oriens, компания, която работи с Министерството на енергетиката на Съединени американски щати е била атакувана в рансъмуер офанзива с REvil, предава ThreatPost. Това, което е притеснителното в тази ситуация е, че Sol Oriens работи по секретни военни планове, в това число и нуклеарно оръжие за Националната администрация за нуклеарна сигурност на Съединени американски щати. Разкритието за офанзивата беше направено пред Fox News от Sol Oriens.

„През май 2021, Sol Oriens откри, че е жертва на случай в региона на киберсигурносттта, който е засегнал нашата мрежова среда. Разследването продължава, като неотдавна установихме, че неоторизирана страна е придобила избрани документи от системите ни“, пишат от компанията. От известието излиза наяве, че Sol Oriens не са наясно какви тъкмо документи са откраднати, като за задачата са наели външна компания, която да откри това. „Понастоящем нямаме информация, че случая включва класифицирана потребителска или обвързвана със сигурността информация“.

Откраднатите данни към този момент са се появили в даркуеб пространството (и по-точно на уеб страницата на REvil), за което свидетелства Брет Калоу от Emsisoft пред Mother Jones. Това, което обаче нарушителите са разгласили не е обвързвано с военни разработки: информация, обвързвана със чиновниците на компанията, разплащания, техните имена, номера на обществени осигуровки и други
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР