Сок от моркови и портокали Сокът е вкусен, децата го

...
Сок от моркови и портокали Сокът е вкусен, децата го
Коментари Харесай

Сок от моркови и портокали – запишете си рецептата!

Сок от моркови и портокали

Сокът е апетитен, децата го обичат, постоянно го подготвям в двойна доза.

Това е рецепта за една доза. Купувам и лимонена киселина в опаковка от 100 гр., тъй като е по-икономична и постоянно върша този сок.

Необходими съставки:
1 кг портокали
0,5 кг моркови
50 гр. лимонена киселина
1 кг захар
2 литра вода
8 литра вода за по-късно

Приготвяне на този апетитен сок от моркови и портокали:
Изплакнете добре портокалите със студена вода, след което ги оставете да престоят няколко часа във водата с малко сода за самун. Освен това, измийте добре морковите и отстранете мръсотията от тях.

Нарежете портокалите и морковите и по-късно ги сложете в тенджера с 2 литра вода и лимонена киселина. Гответе на умерена температура за 45 минути. Когато омекнат, ги разбъркайте с ръчен миксер или пасатор, след което оставете да изстинат.

Разтворете 1 кг захар в 8 литра вода. Прецедете сока през марля. Ако желаете сокът да е по-гъст, не е належащо да го прецеждате.

Ако употребявате домашни портокали, задоволително е просто да ги измиете. Но в случай че са от магазина, върша по този начин: Накисвам ги за 24 часа в солена вода, с цел да отстрани горчивината и пестицидите.

Вижте още: Регенериране на костите и ставите с натурални средства

Когато ги варите, най-добре е да ги нарежете на кубчета, а морковът да настържете. Можете също по този начин да добавите ябълки, праскови, кайсии или плодове по ваше предпочитание. С увеличението на количеството плодове увеличете съразмерно водата, захарта и лимонената киселина.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР