Софтуерът за копаене, т.е. генериране на Bitcoin получи първа мащабна

...
Софтуерът за копаене, т.е. генериране на Bitcoin получи първа мащабна
Коментари Харесай

Софтуерът за копаене на Bitcoin с мащабен ъпдейт

Софтуерът за " копаене ", т.е. генериране на Bitcoin получи първа огромна актуализация от повече от десетилетие, оповестява CNBC. Освен това коалиция от компании желаят обновеният програмен продукт да се трансформира и в стандарт за промишлеността.

Мнозинството от " миньори " на Bitcoin в действителност употребяват протокола Stratum, а не непосредствено протокола на криптовалутата. Stratum е самобитен медиатор сред мрежата на Bitcoin, миньорите и така наречен басейни, които сплотяват изчислителната мощност на компютрите на миньорите, които са поискали да се включат в тях.

Stratum се употребява за предаване на свършената работа по обработка на преводите и надлежно за приемане на премията, когато има такава. Новият Stratum 2 употребява отворен код, който разрешава на всеки с задоволително знания да го прегледа, тества и да предложи промени. Това покачва доверието в коректността на платформата.

Компаниите Spiral и Braiins основават и коалиция, която да тества и усъвършенства софтуера и бъдещите му актуализации преди те да бъдат пуснати за всички. Това би трябвало да помогне за увеличение на интереса към Stratum 2, както и да улесни неговото приемане като обединен стандарт.

Новият програмен продукт носи някои значими проблеми. Включително въвеждането на прокси, което да събира всички връзки и по-късно да ги сплоти в една обща връзка с басейна, когато става дума за огромни ферми за биткойн с голям брой конфигураци. Досега всяка машина имаше обособена връзка, което изразходва доста сила, до момента в който новият метод е доста по-икономичен.

Stratum V2 трансформира и процеса по изпращане на данни, като го прави по-лесен и да не се нуждае от висока скорост на връзката. Така той е подобаващ и за миньори в по-отдалечени райони с по-некачествен интернет.

Актуализацията усъвършенства и сигурността, като прибавя автентикаци и криптиране сред миньорите и басейните. Така е доста по-трудно да се откраднат данни от миньорите, което до момента води до загуби на средства.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР