Софтуер с вграден изкуствен интелект ще намира и интервюира кандидат

...
Софтуер с вграден изкуствен интелект ще намира и интервюира кандидат
Коментари Харесай

Роботът Вера ще интервюира кандидати за работа в Pepsi

Софтуер с вграден изкуствен интелект ще намира и интервюира претендент за свободни работни места в поделението на PepsiCo в Русия. Компанията за безалкохолни питиета с годишен оборот над 1 милиард $, ще употребява технологията, наречена роботът Вера, създадена от съветска започваща компания.

Компанията Stafory от Санкт Петербург употребява принадлежности за различаване на тирада на Amazon, Гугъл и Microsoft, както и на съветската търсачка Яндекс.

Роботът ще организира телефонни изявленията с търсещи работа и ще дава отговор на въпросите им, свързани със свободните позиции. Роботът може да интервюира по 1500 претенденти за 9 часа, което би лишило на експертите по човешки запаси най-малко 9 седмици.

 Роботът Вера на съветската компания Stafory организира изявленията с претенденти за работа. Снимка: Stafory

PepsiCo е програмирала Вера по този начин, че благодарение на модернизиран програмен продукт за различаване на диалект да се обажда на евентуални претенденти за служащи във фабриката, за водачи на камиони, както и за търговски представители.

Софтуерът сканира автобиографиите автоматизирано и по-късно се обажда на претендентите с подобаваща подготовка, извършвайки по едно и също време по 10 000 телефонни диалога.

Компанията популяризира свободните места в редица уеб сайтове и вестници в Русия, като доста хора се обаждат да питат за повече информация по отношение на отговорностите и заплатата. Всеки диалог трае сред 3 и 5 минути. PepsiCo е употребила робота Вера в план през предходната година, като задачата на HR екипа е била да запълни 250 работни места за 2 месеца.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР