Патент, придобит от Amazon, ще създаде симбиоза между хората и

...
Патент, придобит от Amazon, ще създаде симбиоза между хората и
Коментари Харесай

Патент на Amazon поставя работниците в клетки

Патент, добит от Amazon, ще сътвори симбиоза сред хората и машините. В този случай обаче хората ще бъдат в клетка.

Илюстрациите, съпътстващи патента, оповестени от американската работа за патентите и комерсиалните марки през 2016 година, демонстрират заграждение, сходно на клетка, към малко работно пространство, ситуирано на върха на роботизирани колички, които да зареждат стелажи в складовете на компанията. Патентът беше наименуван " невероятна илюстрация на алиенацията на служащия, ослепителен миг в връзките сред хората и машините " от откриватели, които подчертаха позицията си посредством изследване, оповестено при започване на месеца.



От интернет колоса разясняват, че в никакъв случай не са внедрявали на процедура тази технология, само че дизайнът наподобява е опит да се разреши на хората безвредно да влизат в зони, пригодени единствено за роботи, в мощно автоматизираните им депа, с цел да могат да правят поправки или да вземат подготвени за спедиция колета.

В оборудванията на Amazon в Кент да вземем за пример роботи от по 340 кг, покрити с лавици, се движат в зона, заобиколена от високи огради с верижни връзки, и чакат служащите да вземат или слагат разнообразни артикули през отвори в оградата. Ако някой неоторизиран човек влезе в зоната на роботите, съгласно компанията ще се задейства тревога, а устройствата ще се изключат, с цел да се избегне конфликт. С този си патент най-големият онлайн търговец предлага метод за заобикаляне на тази граница сред човек и машина.

" Възможно е да има условия, при които е належащо човешките оператори да пресекат или по някакъв метод да влязат в интензивно работно пространство ", гласи документи към патента, разказана от осем изобретатели, основани в региона на Бостън – домът на Amazon Robotics, основана през 2012 година след придобиването на Kiva Systems.

Линдзи Кембъл, представител на Amazon, разяснява, че спекулациите за потреблението на патента от компанията са " неправилни ". " Подобно на доста компании, подаваме редица патентни поръчки с взор на развиването ни в бъдеще. Много от тях не виждат бял ден като приключени артикули, изключително при нас, защото непрекъснато насърчаваме чиновниците си да опитват и измислят. Подобна клетка не се употребява в нито един център на Amazon”, прибавя тя. Дейв Кларк, който управлява складовете и логистичната активност на Amazon в ролята на старши вицепрезидент по интервенциите, също разгласи в Twitter, че компанията няма желание да употребява този патент.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР