Софийското метро е сложно техническо съоръжение, оборудвано с високоинтелигентни системи.

...
Софийското метро е сложно техническо съоръжение, оборудвано с високоинтелигентни системи.
Коментари Харесай

Метрото ни е първото в Европа с модерна южнокорейска технология за безопасност

Софийското метро е комплицирано техническо оборудване, оборудвано с високоинтелигентни системи. Чрез тях то обезпечава употреба при безвредни условия за транспортиране на пасажерите. Цялата информация минава през централен диспечерски център, в който се наблюдават процесите.

„ Влакът стопира изцяло автоматизирано на перона “, изяснява Асен Иванов , инструктор на машинисти, и демонстрира опциите на симулатора в хранилище „ Земляне “, което, дружно с множеството метростанции, е построено със средства по Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “.
 д
„ Тренажорът слага оценка без значение от изпитващия, като минималната оценка е 70% “, добавя той .

„ В момента се намираме в авариен диспечерски пост на 3-ти метродиаметър “, изяснява и Антоан Янков, началник „ Движение “ в метродепо „ Земляне “.

В случай на проблем с централното ръководство контролът на метрото се поема точно отсам.

„ На това табло може да се следи положението на оборудванията и влаковете. Преди всичко би трябвало диспечерът да е наясно каква отговорност носи “, споделя още Янков.



Освен машинистите и диспечерите основна роля за сигурността на пасажерите имат и перонните порти. Изцяло нови отвесни загради са инсталирани на 12 от най-натоварените станции.

Според шефа на „ Метрополитен ЕАД “ Стоян Братоев, тази система разрешава да се движат влакове с друго разположение на вратите

Системата със стоманени въжета е направена от южнокорейска компания, като планът у нас е финансиран с европейски средства по Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “.

„ Започнах да създавам тази технология преди 20 години. Успях след доста опити и неточности. България е първата европейска страна, в която я внедряваме “, споделя Хан Сонгму, основател на технологията.

След въвеждането на тези системи и технологии няма регистрирани случаи на произшествия на територията на метрото.
 д
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР