Софийският университет „Св. Климент Охридски” започна да настанява бежанци от

...
Софийският университет „Св. Климент Охридски” започна да настанява бежанци от
Коментари Харесай

СУ приема бежанци в базите си в Китен и София

Софийският университет „ Св. Климент Охридски” стартира да настанява бежанци от Украйна в две от своите бази – Творческия дом в Китен и част от общежитието на Департамента за информация и рационализиране на учители (ДИУУ) в София.

Още в неделя стотици преподаватели от СУ изпратиха отворено писмо до българските институции в поддръжка на Украйна и украинския народ.

Чрез него те остро осъдиха режима на Владимр Путин и незаконните му дейности, като показаха взаимност със своите сътрудници в украинските университети, само че и с тези в съветските университети, които декларират поддръжка за Украйна, обявиха 550 академични преподаватели, подписали се под декларацията.

„ Войната, стартирана от президента на Руската Федерация – тъй като той носи цялата отговорност за това незаконно действие – е предизвикателство против главните политически правила и морални полезности на модерна Европа. Войната против Украйна е война против Европа и всичко, което европейските общества и страни реализираха след края на Втората международна война, с цел да няма в никакъв случай повече заличаване на нашия континент”, споделиха преподавателите и в умозаключение написаха:

„ Вярваме, че никой не може да пречупи един народ, който пази личната си татковина и не желае нищо друго, с изключение на самичък да дефинира съдбините си. Лъжата и насилието не могат да победят и в никакъв случай не са побеждавали”.

ТЕМА преди 7 минути 8 преди 25 минути 135 преди 25 минути 709
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР