Софийският университет Св. Климент Охридски получи три акредитации за магистърските

...
Софийският университет Св. Климент Охридски получи три акредитации за магистърските
Коментари Харесай

СУ Св. Климент Охридски попада сред най-добрите учебни заведения в света за бизнес обучение

Софийският университет " Св. Климент Охридски " получи три акредитации за магистърските си стратегии по бизнес администрация от водещата акредитираща организация АМБА. Така висшето учебно заведение попада в топ 300 най-хубавите образователни заведения за бизнес образование.

От управлението се стремят да привлекат повече задгранични студенти и да отговорят на актуалните потребности на бизнеса за качествено обучение и подготовка на фрагментите.

За първи път трите магистърски стратегии на британски по бизнес администрация на Софийския университет получават интернационална акредитация от Асоциацията AMBA.

" Включва Стопанския факултет и СУ измежду 300 най-хубави бизнес учебни заведения в света - единствено топ 2% от университетите в света имат тази акредитация ", сподели пред Българска национална телевизия доцент Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет на Софийския университет.

" За първи път българска просветителна институция е получила сходна акредитация, което значи слагане на най-високо равнище на стандарти ", уточни доцент Иван Ангелов, началник на МБА програмата в Стопанския факултет на СУ.

От университета се надяват да привлекат и повече студенти от чужбина. Само в Ирак има стотици ученици, обединени в лична асоциация.

" Най-важното обръщение е, че образованието може да стане част от външната политика. Много страни имат една носталгия, доста родители са приключили в България 70-те и 80-те години и те предлагат на децата си да дойдат и да учат в България ", уточни доцент Тодор Ялъмов, заместник-декан на Стопанския факултет на СУ.

Семестриалната такса за магистърските стратегии е сред 2000 и 4000 лева, според от поданството на студента.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР