Софийският районен съд /СРС/ пусна срещу мярка за неотклонение подписка

...
Софийският районен съд /СРС/ пусна срещу мярка за неотклонение подписка
Коментари Харесай

Мярка подписка за един от задържаните протестиращи

Софийският областен съд /СРС/ пусна против мярка за неотклонение подписка един от арестуваните по време на митинга на 2 септември протестиращи - Пламен Стоянов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Срещу мъжа са повдигнати две обвинявания - за причиняване на лека телесна щета на служител на реда при или във връзка осъществяване на службата му и за безчинство, съпроводено със опозиция против орган на властта.

Съдът одобри, че може да се направи обосновано съмнение по първото обвиняване.

Що се отнася до второто действие, магистратът означи, че мъжът е издърпан от митинга и против него са подхванати дейности по задържане и слагане на белезници.

Напълно обикновено е арестуваният да има по-реактивна ответна реакция при ограничение на правото му на напредване, разяснява съдията и добави, че тази естествена реакция не може да е облечена в съставомерност за безчинство, регистрират от съда.

Магистратът установи също, че двете действия, за които е упрекнат Стоянов, не са тежки по смисъла на Наказателния кодекс. Обвиняемият не е осъждан, с открита идентичност и непрекъснат адрес е, не е налице заплаха да се укрие, сподели съдията. Според него всяка мярка по-тежка от подписка се явява голословна.

Решението не е дефинитивно и може да се стачкува.

Мярката на Александър Бранеков, известният някогашен футболист, е отсрочена за 15:15ч., съобщи кореспондент на Novini.bg.

Бившият бранител на ЦСКА и „ Локомотив " София беше сниман да хвърля павета по служителите на реда пред новия парламент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР