Софийският градски съд върна исковата молба, с която директорът на

...
Софийският градски съд върна исковата молба, с която директорът на
Коментари Харесай

Съдът посече шефа на Пирогов : Няма право да обжалва уволнението си

Софийският градски съд върна исковата молба, с която шефът на незабавната болница " Пирогов " доктор Валентин Димитров апелира решението на здравното министерство за освобождението му от поста.

Определението на съда е от края на предходната седмица и предстои на обжалване.

Пред БНР доктор Димитров изясни, че документът не му е връчен и занапред ще взема решение дали да го апелира. 

Според претекстовете на съда, защото доктор Валентин Димитров не е акционер в сдружението Университетска болница за интензивно лекуване и незабавна медицина " Пирогов ", не е възможно да желае анулация на решенията на едноличния притежател – Министерството на здравеопазването, и на Съвета на шефовете, с които той следва да бъде освободен от поста и от директорския съвет.

Тези дейности бяха подхванати от министър Христо Хинков в края на ноември поради одит, показващ неприятно ръководство на болничното заведение.

Тогава доктор Димитров внесе тъжба против решенията и продължи да заема поста.

Сегашното определение на съда, че жалбата му е неприемлива, може да бъде обжалвано в 7-дневен период от връчването му.

Днес настоящият шеф доктор Димитров изясни, че документът не му е връчен, а решението за обжалване ще вземе, откакто го разиска с Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи.

Очаква се в четвъртък тези структури да заседават по поръчката на началници на клиники и отделения, че ще подадат оставките си от 1 февруари, в случай че продължи публичният напън върху болничното заведение. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР