Софийският градски съд спря за втори път вписването на промените

...
Софийският градски съд спря за втори път вписването на промените
Коментари Харесай

Съдът за втори път блокира новото ръководство на ББР

Софийският градски съд спря за повторно вписването на измененията в управлението на Българската банка за развиване, оказва се от инспекция в Търговския указател. Решението е на арбитър Валерия Братоева, взето е на 29 юни и може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд

Преди ден Съюзът на съдиите в България остро разкритикува нападките на двама министри от служебното държавното управление против съдията от Софийския градски съд Мария Вранеску, която първа отхвърли вписването на новото управление на ББР и компанията " Автомагистрали ". Според съсловната организация мненията на министрите на стопанската система Кирил Петков и на районното развиване Виолета Комитова са изцяло неприемливи. Съдиите упорстват двамата да намерят метод да се извинят за нанесените вреди на тяхната колежка.

На 25 юни пред Българска национална телевизия министър Петков изясни, че решението на арбитър Вранеску, с което бе спряно назначението на новото управление на ББР, е " в пълнo нecъoтвeтcтвиe cъc зaĸoнa "
" Toвa дълбoĸo вътpeшнo yбeждeниe нa cъдийĸaтa e бaзиpaнo нa нeщo дpyгo ocвeн cлeдвaнeтo нa зaĸoнa ", сподели Петков. В същото изявление министърът сподели, че бългapcĸият cъд би трябвало да разпределя делата на cлyчaeн пpинцип, тъй като делата за ББР отивали единствено в трима съдии.

Два дни по-късно пред БНР министър Виолета Комитова изясни, че за четвърти път арбитър Вранеску е спряла регистриране на разнообразни управления на държавни сдружения, като е направила връзка сред държанието на някогашния изпълнителен шеф на " Автомагистрали " ЕАД и съдията от Софийски градски съд.

Това провокира острата реакция и на управлението на Софийския градски съд, който отбрани своята колежка. След това и Съюзът на съдиите в България излезе със сходна позиция.
" Отговорният метод за подсилване на достоверната мощ на съда да бъде самостоятелен съдия сигурно не значи изявление на министър по публичната телевизия и радио с нападки против арбитър, който даже не участва в студиото. Поради това чакаме министър Петков и министър Комитова, които са уязвили престижа на съда, без да са изяснили пред обществото съответните обстоятелства за организацията на Софийски градски съд по съответния тип регистърни производства и спорната правосъдна процедура и без да разполагат с обстоятелства, че съдът е бил стимулиран да постанови правосъдните актове по аргументи отвън делото, да намерят подходящ метод да поправят нанесената щета за доверието в правораздаването и за персоналното и професионално достолепие на засегнатия арбитър ", се споделя в позицията на ССБ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР