Софийският градски съд ще гледа мярката за неотклонение на шофьора,

...
Софийският градски съд ще гледа мярката за неотклонение на шофьора,
Коментари Харесай

Гледат мярката за неотклонение на шофьора, убил 15-годишно момче на ул. „Шишман“ в София

Софийският градски съд ще гледа мярката за неотклонение на водача, който блъсна и умъртви 15-годишно момче на пешеходна пътека на кръстовището на улиците " Гурко " и " Шишман " в събота вечерта. Прокуратурата повдигна обвинявания на 37-годишния мъж, който е карал с над 2 промила алкохол. Той ще бъде притеглен като обвинен за причиняване на гибел след съзнателно нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата. 

Деянието е осъществено при възможен предумисъл, съобщи заместник-градският прокурор на София Иво Илиев. Законът планува отнемане от независимост от 10 до 20 години и в случай че съдът го признае за отговорен - отнемане от право да ръководи МПС до живот.

Вчера Софийската районна прокуратура заяви, че обвиненият за гибелта на момчето е бил санкциониран 500 лв. за шофиране в нетрезво положение за първи път преди 17 години.

В понеделник вечерта десетки хора се събраха на протест-бдение пред постройката на Министерството на вътрешните работи (МВР), с цел да заявят „ Спрете войната по пътищата! “.  Гражданите, пристигнали да изразят съпричастността си, се насочиха към пешеходната пътека, където беше прегазен Филип. Те сервираха цветя в памет на 15-годишното дете и молят да спре войната по пътищата. 

04 септември 2023, 20:44

Протест пред Министерство на вътрешните работи против войната по пътищата

 

 



 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР