Софийският градски съд (СГС) е върнал на прокуратурата обвинителния акт

...
Софийският градски съд (СГС) е върнал на прокуратурата обвинителния акт
Коментари Харесай

Съдът писа двойка на обвинението срещу Трайков, Прокопиев и Дянков

Софийският градски съд (СГС) е върнал на прокуратурата обвинителния акт против някогашните министри от първия кабинет на Бойко Борисов - Трайчо Трайков и Симеон Дянков.

Обвиненията са свързани с приватизацията на миноритарния пакет от акциите на ЕВН през 2011 година Обвиняеми са също издателят на " Капитал " и " Дневник " и акционер в капиталовия медиатор по договорката " Булброкърс " Иво Прокопиев. Обвиняеми са Радослав Рачев, изпълнителен шеф на " Булброкърс ", Любомир Евстатиев и Петър Василев - също част от екипа на " Булброкърс ".

От пресцентъра на съда оповестиха, че арбитър Костадинка Костадинова приключи правосъдното произвеждане и изпрати делото на СГП за премахване на основни нарушавания, които са довели до ограничение на процесуални права на обвинените. 

В обвинителния акт не са разказани съответни обстоятелства, че Рачев, Евстатиев и Василев са работили в съучастничество. Посоченият от прокуратурата общ незаконен резултат по отношение на обвинения Рачев не подхожда на сбора от сумите по обособените действия. На процедура остава неразбираем механизмът, по който СГП е направила изводите си по отношение на съответния размер на общия незаконен резултат, породен от Рачев.

По обвиняването, повдигнато против Трайчо Трайков , липсва конкретика дали той е бил осведомен с дейностите и решенията на Агенцията за приватизация и следприватизационен надзор и с разбора на капиталовия медиатор за установяване на цената на препоръчаните за продажба акции, преди да даде позволение за осъществяване на разпоредителните покупко-продажби.
Налице е неизясненост в обвинителния акт по отношение на размера на вредите, породени на страната, по какъв начин се образуват, от кого са породени, по какъв начин и с кое действие и кои обстоятелства образуват извод за това.

Съдът установи и липса на изложение какво е трябвало да направи Трайков, с цел да отбрани държавния интерес, и да реализира печеливша продажба и то в интервала, за който му е повдигнато обвиняване.

По отношение обвиняването по отношение на Иво Прокопиев и Симеон Дянков липсват изложени обстоятелства, от които се извежда изказванието, че в инкиримирания интервал те са работили за да набират на „ Булброкърс “ ЕАД полза в размер на 1 276 618,85 лева по контракт за осъществяване на посреднически услуги. От конкретизиране се нуждае и инкриминирания по отношение на двамата интервал. Не са разказани и съответни данни, че Дянков и Прокопиев са работили в съучастничество.

Разпореждането предстои на обжалване и протестиране в 7 период от съобщаването му.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР