Софийският градски съд реши окончателноСофийският градски съд намали с две

...
Софийският градски съд реши окончателноСофийският градски съд намали с две
Коментари Харесай

Намалиха гаранцията на Божков с 1 милион лева

Софийският градски съд реши дефинитивно
Софийският градски съд понижи с две трети паричната гаранция на Васил Божков по обвиняванията за пране на пари и противозаконна търговия с културно-исторически полезности. По това дело прокуратурата бе определила 1 500 000 лева гаранция на предприемача, а съдът реши да я смъкне с 1 милион и тя стана 500 000 лева

В определението си съдът е показал, че мярката е вярно избрана по своя тип, само че е прекалено висока, защото обвиненият е под домакински арест по друго дело, което лимитира опциите му да извършва в цялостен размер стопанска и трудова активност.

Освен това Божков има възбрана за овакантяване на страната и върху по-голямата част от имуществото му са наложени разнообразни обезпечителни ограничения. Определението на съда е дефинитивно и не може да бъде обжалвано или оспорено от прокуратурата.

В момента Божков е под домакински арест с електронна гривна по така наречен “хазартно ” дело - за неплатени такси и подкупи на длъжностни лица. Срещу Божков има и трето - “криминално ” дело, само че по него прокуратурата реши да не постанова мярка за неотклонение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР