Софийският градски съд реши, че Столична община е допуснала системно

...
Софийският градски съд реши, че Столична община е допуснала системно
Коментари Харесай

Съдът: Общината е допуснала системно замърсяване на въздуха в София

Софийският градски съд реши, че Столична община е позволила редовно превишаване на финните прахови частици в града, оповестиха от пресцентъра на съда. Делото за мръсния въздух в София беше заведено от жители и неправителствени организации.

В решението си съдът е показал, че Столична община не е приела настояща стратегия за ръководство на качеството на въздуха, не е изпълнила изцяло задължението си да осведоми обществото по отношение на качеството на атмосферния въздух.

Софийският градски съд осъжда Столична община в период от 12 месеца от влизане в действие на правосъдното решение да прекрати бездействието си с ограничения, измежду които са въвеждане на тласъци за потребление на различни способи за отопление и да направи оценка в бранш превоз.

С решението си съдът задължава общината да направи разбор за опциите за етажни паркинги и увеличение на буферните паркинги, както и създаване на цялостна велосипедна мрежа. Също и да вкара тласъци за потребление на различни незамърсяващи способи за отопление и да направи разбор на опциите за създаване на паркове в териториите с наднормено замърсяване и/ или зелени стени.

Решението на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Софийския апелативен съд в двуседмичен период.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР