Софийският градски съд отказа вписване на новото ръководство на Българския

...
Коментари Харесай

Съдът блокира новото ръководство на БЕХ

Софийският градски съд отхвърли регистриране на новото управление на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Това е станало с определение на съда от петък (23 април) въз основа на молба на София Касидова (зам.-министър на стопанската система и зам.-министър на превоза в кабинета " Сакскобургготски " ), която е взела участие в процедурата.

В молбата на Касидова се твърди, че съгласно методиката за оценка на претендентите тя е номинирана на второ място като самостоятелен член на Съвета на шефовете, а на първо е бил номиниран Диян Димитров.

Обявената конкурсна процедура е за избор на двама самостоятелни членове на СД на БЕХ. С решение на министъра на енергетиката от понеделник (19 април) Димитров е определен за самостоятелен член, само че вместо Касидова за втори самостоятелен е определен Александър Църноречки (бивш пиар на холдинга).

Посочено е, че той не е взел участие в състезанието и не дава отговор на условията за подготовка, а е чиновник във ведомството, което е нарушавания на разпоредбите на процедурата.

Ситуацията с " връщането " на борда идва на фона на решението на депутатите за налагането на мораториум върху покупко-продажби и назначения на държавното управление в оставка на Бойко Борисов, чийто обсег и деяние занапред ще се пояснява от Конституционния съд, който следва да бъде сезиран, съгласно поръчките на ГЕРБ.

Точно преди седмица министърът на енергетиката Теменужка Петкова издаде решение за избора на ново управление на БЕХ.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР