Софийският градски съд отказа да промени мярката за неотклонение на

...
Софийският градски съд отказа да промени мярката за неотклонение на
Коментари Харесай

Убиецът на Милен Цветков се появи в съда, за да иска домашен арест. Не го получи

Софийският градски съд отхвърли да промени мярката за неотклонение на 21-годишния Кристиан Николов, който провокира тежката злополука, в която почина телевизионният водещ Милен Цветков.

Младежът, който е в ареста от Великден, този път пожела да бъде в правосъдната зала, като бе доведен с белезници. Обвиняемият обаче скри лицето си от медиите с качулка и маска.

Адвокатът му Любомир Таков изиска подзащитния му да бъде пуснат под домакински арест и да се следи с електронна гривна.

" Едно семейство към този момент е почернено, за какво би трябвало да почерняме и второ . Кристиан Николов е осъзнал какво е направил, има отлични характеристични данни ", сподели Таков.

Според него против клиента му се води манипулативна акция и няма доказателства, че съзнателно е предизвикал гибелта на Милен Цветков.

Според прокурора по делото Иван Кучиев обаче има такива доказателства - очевидците, записите от камери и опиатите в кръвта му. Джипът на Кристиан е бил механически изправен и той е имал опция да го ръководи и да спре преди удара. Имал е директна видимост, видял е аления светофар и колата на Цветков, която е била спряла на кръстовището, сочат събраните доказателства по следствието.

Самият Кристиан изрече своите съболезнования към фамилията на Милен Цветков.

" Съдействам на следствието. Смазан съм от медийната офанзива против мен. Знам какво ме чака . Ще поема цялостна отговорност. Моля да измените мярката ми в домакински арест с електронна гривна. В този миг нуждая се да бъда със фамилията си ", съобщи младежът.

Съдия Петър Стоицев реши, че молбата на обвинения е неоснователна и той би трябвало да остане в ареста. Според магистратите, има действителна заплаха Кристиан Николов да се укрие или да извърши ново закононарушение. Съдия Стоицев сподели още, че младежът съставлява опасност за обществото.

" Изключително безконтролен и самоуверен " - с тези думи магистратът обрисува обвинения.

Решението на Софийския градски съд не е дефинитивно. То предстои на обжалване и митинг пред Софийския апелативен съд на 10 ноември от 10 часа.

Наказанието, което грози Кристиан Николов, в случай че бъде приет за отговорен за гибелта на телевизионния водещ е от 15 до 20 години затвор или доживотна присъда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР