Софийският градски съд освободи от наказателна отговорност Боян Расате и

...
Софийският градски съд освободи от наказателна отговорност Боян Расате и
Коментари Харесай

Расате се размина с 3000 лв. глоба за нападението над гей център

Софийският градски съд освободи от наказателна отговорност Боян Расате и дефинира 3000 лева санкция за нападението в офиса на фондация " Битилис ", където нахлу със съидейниците си, изпочупи инвентара и наби две дами. Инцидентът стана на 30 октомври по време на предизборната акция. Расате беше претендент за президент. Тогава той съборил рафт с движимости и срязал с нож гумите на тротинетка. Арестуваха го, а прокуратурата изиска имунитета му от ЦИК.

Днес съдът го призна за почтен по обвиняванията, че действието е осъществено с изключителна смелост, както и че е предизвикал лека телесна щета на Глория Филипова. Отхвърли и предявения от Глория Филипова цивилен иск за неимуществени вреди от 4000 лева Променена бе и мярката за неотклонение на Боян Расате, от 5000 лева парична гаранция, в подписка.

В обясненията си пред съда Боян Расате съобщи, че не отхвърля, че е бил в офиса на фондацията, само че не е правил непристойни дейности. Намеренията му били да вземе присъединяване в тази среща и да си каже мнението, само че бил посрещнат жестоко.

Присъдата не е дефинитивна и предстои на тъжба и митинг в 15 дневен период от през днешния ден пред Апелативен съд - София.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР