Софийският градски съд остави за постоянно в ареста четирима от

...
Софийският градски съд остави за постоянно в ареста четирима от
Коментари Харесай

СГС остави за постоянно в ареста четирима от обирджиите, взривили банкомат в София

Софийският градски съд остави за непрекъснато в ареста четирима от обирджиите, взривили банкомат в София.

Петият не се яви в съда, само че не е ясно за какво. За непрекъснато зад решетките остават Иван Янински-Шумахера, Юлиян Ценев–Байката, Росен Цветков–Ръкспина и Пламен Попов. Петият обирджия е Николай Анев–Лъвчето, само че той не се яви пред магистратите. Според съда, мъжете са публично рискови и към този момент са имали престъпни прояви.

В началото на разглеждането на мярката за неотклонение стана ясно, че в дома на единия от арестуваните с изключение на улики, сочещи към закононарушението са открити автомат, оръжие и маски. Намерени са и омастилени банкноти от взривения банкомат. В устройството е имало малко над 17 000 лв..

Сигналът за детонацията бе получен в петък в 5.15 часа. Банкоматът се е намирал на фасадата на цветарски магазин на бул. "Рожен " в столичния кв. "Илиянци ". Полицията е причакала причинителите, които са се пробвали да избягат. След гонене по улиците на София петимата поемат в посока Ихтиман и Елин Пелин. Екипите на Столична дирекция на вътрешните работи и отряда „ Кобра “ обаче съумяват да ги арестуват в Ихтиман.

Решението на Софийския градски съд не е дефинитивно и може да бъде обжалвано и протестирано в тридневен период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР