Софийският градски съд осъди прокуратурата да плати 13 000 обезщетение

...
Софийският градски съд осъди прокуратурата да плати 13 000 обезщетение
Коментари Харесай

Осъдиха прокуратурата да плати 20 000 обезщетение за скъсан полицейски пагон

Софийският градски съд осъди прокуратурата да заплати 13 000 обезщетение и 6000 лв. адвокатски хонорар поради инсцениран случай - увреждане на полицейски пагон от двама младежи , написа lex.bg. Това стана ясно по време на днешното съвещание по делото.

Александра Стоилова и Иван Цонев бяха арестувани в столичното Първо районно ръководство на полицията през септември 2013 година, а по-късно и упрекнати в безчинство и за скъсана полицейска униформа. Случаят доби известност след излъчен запис от камера в районното.

Младежите бяха упрекнати, че като са минавали около паркираните служебни коли на Министерство на вътрешните работи, момчето е ритнало един автомобил и откъртило задната чистачка на различен. След това почнали да наскърбяват и да пробват да ударят старши служител на реда Кристиян Стоянов, а Александра Стоилова му скъсала пагона, до момента в който се опитвала да попречи на ареста на приятеля си.

Изтеклите записи демонстрират, че след задържането на двамата, ръкавът на служител на реда Стоянов е цялостен, а той се появява със разкъсан пагон няколко часа по-късно, когато излиза от стая в ръководството. Проверката на Инспектората на Министерство на вътрешните работи откри, че Стоянов лъже.

Наказателното дело против Александра Стоилова и Иван Цонев продължи близо 6 години . В края на 2018 година Софийският областен съд ги оправда, като в претекстовете си уточни, че показанията на служителите на реда по делото са дискредитирани дотам, че съдът не може да им се довери в която и да било тяхна част.

Назначената от съда техническа експертиза сподели, че якето на служителя на реда е от доста здрав полиестер и е доста мъчно да бъде скъсано, даже и съзнателно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР