Софийският градски съд одобри споразумение за условна присъда между прокуратурата

...
Софийският градски съд одобри споразумение за условна присъда между прокуратурата
Коментари Харесай

Хванатият на поле с марихуана кандидат-депутат няма да лежи в затвора


Софийският градски съд утвърди съглашение за условна присъда сред прокуратурата и Валентин Велев, който беше претендент за народен представител от коалиция " Патриотичен фронт ", съобщи Българска телеграфна агенция. Той бе арестуван предходната година, до момента в който обработвал поле с марихуана в естествен парк " Сините камъни " край Сливен.

През ноември 2021 година му бяха повдигнати обвинявания за държане на 1270 грама марихуана и развъждане на 23 броя растения от рода на конопа.

След като прегледа показаното през днешния ден от страните съглашение, съдът не се съгласи с него и уточни, че наказването е безпричинно занижено, а точно една година и 11 месеца затвор при тригодишен изпитателен период.

Съдебният състав се обоснова с това, че наказването няма да реализира задачите на правораздаването, както и че закононарушението се характеризира с висока степен на социална заплаха. Съдът предложи по-голямо наказване, на което 47-годишният обвиняем и прокуратурата се съгласиха.

Пред съда Велев се призна за отговорен, а след редакция на съглашението той получи наказване от две години отнемане от независимост при тригодишен изпитателен период и санкция от 5000 лева Прокурорът по делото и Валентин Велев отхвърлиха коментар пред медиите.

Самият Велев сподели през ноември предходната година пред, че самичък е изискал да напусне партията и да бъде премахнат от кандидатската листа. Добави и, че се разкайва, макар че отглеждал марихуаната с медицински цели.

" Засях малко за моя консумация. Намериха ги и ме арестуваха. Това е. Съжалявам! Не мислех, че е чак толкоз нелегално. Имам проблем с кръста и употребих конопа за болкоуспокояващо ", описа мъжът. Велев показа и че давал на своя родственик - също със здравословни проблеми: " Вуйна ми страда от глаукома. Много хора употребяват конопено масло, а знаете, че то е много скъпо и е мъчно човек да си го разреши ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР