Броят на загиналите от проливни дъждове в южния бразилски щат

...
Броят на загиналите от проливни дъждове в южния бразилски щат
Коментари Харесай

Броят на загиналите от проливни дъждове в южна Бразилия скочи на 29, като още 60 се водят за изчезнали

Броят на починалите от проливни дъждове в южния бразилски щат Рио Гранде до Сул скочи до 29 към четвъртък вечерта, като други 60 души са в неопределеност, съгласно щатската организация за гражданска отбрана.

Агенцията сподели в предходния си отчет по обяд, че 13 души са починали и 21 души са изчезнали, малко повече от жертвите в сряда.

Президентът на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва пътува до щата в четвъртък, с цел да се срещне с локалните управляващи и да изрази своята взаимност.

„ Всичко, което е в обсега на нашето държавно управление, ще бъде направено, с цел да се погрижим за потребностите на хората, които са наранени от тези дъждове “, написа той в X, някогашен Twitter.

Операторите оповестиха за спирания на електричеството и водата в целия щат, а публични лица описаха многочислени произшествия с наводнени пътища, свлачища и срутени мостове, защото равнищата на реките и потоците внезапно се повишиха. Част от структурата на водноелектрическия язовир поддаде в четвъртък. Повече от 10 000 души са...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР