Софийският градски съд наложи постоянен арест на 18-годишната Ивет Стайкова,

...
Софийският градски съд наложи постоянен арест на 18-годишната Ивет Стайкова,
Коментари Харесай

Внучката на убитата от нея актриса Виолета Донева: Сатаната ме преследва!

Софийският градски съд наложи непрекъснат арест на 18-годишната Ивет Стайкова, упрекната за убийството на баба си – актрисата Виолета Донева. Тя бе доведена в съда с белезници и вериги на краката и под полицейски ескорт. Според магистратите има доказателства, че внучката е причинител на закононарушението и е налице заплаха, в случай че е на независимост, тя да извърши друго закононарушение. Не било изключено и да посегне на живота си, защото е подвластна от опиатите от 4 години и към този момент е правила два пъти опити за самоубийство. Веднъж скочила върху релсите на метрото на софийската метростанция „ Европейски съюз “, а по-късно се пробвала да отнеме живота си, хвърляйки се от градеж. Поне 4 пъти е лежала и в психиатрични клиники.

79-годишната Виолета Донева бе открита мъртва в дома ѝ в блок 1 в столичния квартал „ Изток “ на 22 октомври. Още тогава бе обвинена внучката, която има диагноза за психиатрично заболяване, евентуално отключено и от вземаните опиати. Ивет Стайкова е упрекната за съзнателно ликвидиране, осъществено с особена свирепост и по непосилен за жертвата метод. Смята се, че е нападнала с нож баба си Виолета във времето от 19:30 часа на 19 октомври до 05:14 часа сутринта на идващия ден, когато е снимана от камера да излиза от блока. Нанесла ѝ голям брой прободно-порезни рани по главата, шията и гръдния панер, довели до остра кръвозагуба и гибелта на старата жена. По облекла и маратонки на Ивет е открита кръв, открит е и нож край блока, който е конфискуван и са назначени експертизи, които да открият дали това е ДНК на жертвата.

Седмица преди закононарушението Ивет ранила с нож в гърба и приятеля си Виктор, написа " Ретро ".

„ Моля да ми дадете късмет за живот “, сподели Ивет пред съда. Тя е ученичка и желала да продължи образованието си и да уважи паметта на баба си, с която дружно обичали да слушат музика от Жан Мишел Жар. Момичето сподели, че баба ѝ била най-близкият ѝ човек. Ивет е щерка на единствения наследник на Виолета Донева – Иво Стайков, който е от брака ѝ с режисьора Людмил Стайков.

„ Това е една извънредно тъжна история. Но фактът е реалност – доста неприятно закононарушение, осъществено от това момиче. Ние сигурно ще поставим оптимални старания да се убедим във всички обстоятелства и условия, в това число и в нейната вменяемост “, сподели след съвещанието на съда наблюдаващият прокурор Камен Господинов от Софийската градска прокуратура.

На Ивет Стайкова е назначена съдебно-психиатрична експертиза, чиито резултати се чакат най-рано след месец.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР