Софийският градски съд искането на прокуратурата за разпускане на националистическата

...
Софийският градски съд искането на прокуратурата за разпускане на националистическата
Коментари Харесай

Съдът отказа да разпусне партия “Възраждане“

Софийският градски съд настояването на прокуратурата за разформироване на националистическата партия “Възраждане “. Близо шест години след регистрацията на партията прокуратурата изненадващо откри, че има нарушавания при нейната регистрация.

Съдът отхвърли причините на държавното обвиняване с напомнянето, че данните е трябвало да бъдат изнесени няколко години по-рано. Социологическите организации дават малко над 1% поддръжка за партията на Костадин Костадинов, което дава право на дотации.

Прокуратурата упорства за разформироване на “Възраждане “ поради нелегално основаване. В желае се показва, че партията е записана след извършено учредително заседание с по-малко от 500 жители с изборни права. Представени са доказателства, че част от посочените като участвали лица в действителност са обитавали отвън страната, други са били умряли, а трети, отразени в описите, в действителност не са участвали. Сред показаните заявления за самостоятелно участие във " Възраждане " е имало и неистинен такива, твърди прокуратурата.

“Възраждане “ оспорва, че е записана по надлежния ред и е взела участие в редица извършени към този момент избори. Партията е подавала постоянно годишни финансови доклади, а при осъществявани одити не са установени нарушавания.

Първоначалната правосъдна регистрация на “Възраждане “ е осъществена на 2 февруари 2015 година пред Софийския градски съд.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР