Софийският градски съд даде ход на делото срещу бившия апелативен

...
Софийският градски съд даде ход на делото срещу бившия апелативен
Коментари Харесай

Софийският градски съд даде ход на делото срещу бившия апелативен прокурор на Варна

Софийският градски съд даде ход на делото против някогашния апелативен прокурор на Варна Владимир Станков, упрекнат за нелегално държане на муниции. 

Днес бе разпоредителното съвещание по делото.

Съдът реши, че няма учредения делото да бъде върнато на прокуратурата за премахване на процесуални нарушавания и насрочи идващото съвещание за 22 ноември. То ще продължи с разпит на очевидци и експерт. 
 
Адвокат Людмил Рангелов уточни, че делото следва да се приключи и върне на прокуратурата за премахване на значително процесуално нарушаване в обвинителния акт във връзка с калибъра патрони. Според прокуратурата това е въпрос всъщност, който следва да бъде разискван по време на процеса.

Защитникът изиска и изменение на мярката за неотклонение от " парична гаранция " в " подписка ", като прокурорът означи, че няма спънка, в случай че съдът реши, мярката да бъде изменена. Съдебният състав одобри настояването и наложи мярка “подписка ” на Станков. 

Заради делото против Владимир Станков на 15 август. Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет го в профил от служба за четири месеца. Магистратът е разследван по сигнал на кмета на Варна Иван Портних за пожелан и взет рушвет. В служебната каса на прокурора са открити 49 хиляди евро и 20 хиляди лв.. Също по този начин са открити над 270 боеприпаса без съответно позволение, оповестиха от прокуратурата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР