Софийският бул. Витоша се нарежда на 47-а позиция в Европа

...
Софийският бул. Витоша се нарежда на 47-а позиция в Европа
Коментари Харесай

Столичният бул. „Витоша” в класацията за най-скъпи търговски улици в света

Софийският бул. " Витоша " се подрежда на 47-а позиция в Европа в класацията за най-скъпи търговски улици. Средният месечен наем за магазин от 100 кв. м на известната столична дестинация е малко над 50 евро/кв. м, което е с 10 на 100 по-малко по отношение на равнищата от 56 евро/кв. м през 2019 година.

Спадът е резултат от коронавирус пандемията, като от началото на тази година е налице гладко възобновяване и завръщане към предходните равнища. Данните са на база изследване на консултантската компания " Къшман енд Уейкфийлд Фортън ", която прави първиа си отчет след пандемията.

" Бул. " Витоша " продължава да се развива като локация, привличаща най-вече наематели от сегмента на заведенията за хранене и заведенията. Преобразуването му в пешеходна зона преди години, високите наемни равнища и изместването на търговците към моловете и комерсиалните паркове последователно способстваха за настоящия образ на централната улица ", съобщи Красимир Петров, управител " Управление на парцели и активи ", представен в Българска телеграфна агенция.

Сред останалите балкански столици се отличават Белград с " Кнеза Михаила ", която е на 42 позиция на Стария континент, с наемни равнища от 82 евро/кв. м, както и Загреб с улица " Ilica " със междинен наем от 73 евро/ кв. м. В Букурещ " Calea Victoriei " се подрежда на 46-о място с месечен наем от 53 евро/кв. м.

Най-скъпата комерсиална локация в Европа към този момент е " Via Montenapoleone " в Милано с 1212 евро месечен наем. Следва я " New Bond Street " в Лондон с месечен наем, равняващ се на 1195 евро/кв. м. Третата позиция на Стария континент заема " Via Condotti " в Рим с равнища от 1034 евро/кв. м на месец. Парижката " Avenue des Champs Elysees " изпада от Топ 3 и заема четвърто място с наем от 922 евро/кв. м.

В международен мащаб най-скъпата улица още веднъж е " Пето авеню " в Ню Йорк, с наем от 1756 евро на кв. м.

На втора позиция се подрежда " Tsim Sha Tsui " в Хонг Конг. На трето място в световен проект се подрежда първенецът в Европа - миланската " Via Montenapoleone ".

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР