Софийският апелативен съд заседава по искането за екстрадиция на бившия

...
Софийският апелативен съд заседава по искането за екстрадиция на бившия
Коментари Харесай

Елена Удря иска случаят ѝ да бъде разгледан и от европейски съд

Софийският апелативен съд заседава по настояването за екстрадиция на някогашния румънски министър Елена Удря. Заседанието през днешния ден бе планувано за финални пледоарии, само че Удря изиска българският съд да насочи преюдициално питане до европейски съд.
То е обвързвано с това дали България може да откаже предаване на Румъния, в случай че са налице доказателства, че там ще бъдат нарушени човешки права. По думите на Удря към този момент има редица случаи, при които други страни са отказали предаване на румънски жители, точно поради такива опасности.
Удря уточни, че изчакването на това решение ще отнеме време и изиска да бъде освободена от ареста. Тя напомни, че в Румъния има спор дали присъдата ѝ е законна, защото има подозрения в легитимността на правосъдния акт.
48-годишната Елена Удря беше оповестена за интернационално търсене, с цел да бъде екстрадирана назад в Румъния за осъществяване на влезнала в действие присъда от шест години затвор за получен рушвет. Тя бе арестувана на граничния контролно-пропускателен пункт "Кулата " на 7 април при опит да напусне България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР