Софийският апелативен съд (САС) осъди бившия кандидат за президент Боян

...
Софийският апелативен съд (САС) осъди бившия кандидат за президент Боян
Коментари Харесай

Осъдиха Боян Расате за нападението над ЛГБТ активистка


Софийският апелативен съд (САС) осъди някогашния претендент за президент Боян Станков, прочут като Боян Расате, за нанасяне на лека телесна щета на активистка в ЛГБТ център през 2021 година.

Тогава, по време на президентската акция на партията му - " Български народен съюз - Нова народна власт ", националистът и негови сподвижници нахлуха в „ Рейнбоу хъб “ и изпочупиха имуществото, а една от активистките описа, че е била ударена от Расате в лицето.
 Глория Филипова Глория Филипова
По това време Станков имаше имунитет, който беше свален, а той самият беше задържан. По-късно беше освободен под гаранция от 5000 лв., а прокуратурата му повдигна обвинявания за безчинство, което се отличава с изключителна смелост, и изиска 2 години условна присъда с изпитателен период от четири години.

Сега съдът осъжда Расате за безчинство, само че не приема, че то е било с изключителна смелост. Той е наказан на 6 месеца пробация и да изплати санкция на потърпевшата активистка. За решението заяви пред  " Дневник "  адвокатът на потърпевшата Глория Филипова - Силвия Петкова.
 Пораженията след нападението Пораженията след нападението
Така САС анулира произнасянето на долната правосъдна инстанция - Софийски градски съд (СГС), който призна Расате за невинен за нанасяне на лека телесна щета и го освободи от наказателна отговорност единствено с глоба от 3000 лв.. САС обаче, за разлика от Софийски градски съд, приема, че е напълно потвърдено, че точно Станков е нанесъл удари на Филипова.

Пред съда той е твърдял, че хората, които работят в центъра, сами са изпочупили имуществото си, посочи юрист Петкова.

Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Върховния касационен съд. Разследването против хората, които са били дружно с него по време на нападението, продължава, тъй като към момента не са открити.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР