Софийският апелативен съд (САС) назначи допълнителна съдебно-медицинска експертиза по делото

...
Софийският апелативен съд (САС) назначи допълнителна съдебно-медицинска експертиза по делото
Коментари Харесай

Нова експертиза ще проверява версията на Орлин Владимиров, осъден доживот за убийството на жена си

Софийският апелативен съд (САС) назначи спомагателна съдебно-медицинска експертиза по делото за убийството на Евгения Чорбанова , за което на първа инстанция брачният партньор ѝ Орлин Владимиров и татко му Пламен Владимиров .

Новината за новата експертиза идва, откакто беше поискана от отбраната на подсъдимите още на първа инстанция на правосъдния развой, само че тогава беше отхвърлена. Тя би трябвало да откри механизма на убийството и аргументите за гибелта на 33-годишната жена, чието тяло беше открито изхвърлено в куфар в околност край Перник в края на 2021 година

Целта на юристите на Орлин Владимиров - наказан като директен причинител, е да потвърдят неговата версия, която беше извадена малко преди произнасянето на присъдата. Той призна, че е умъртвил жена си, само че закононарушението, каквото е обвиняването и против двамата. Мъжът твърди, че при счепкване с жена си са паднали и тя си е блъснала съдбовно главата в ръба на долап.

Съдебно-медицинска експертиза по делото обаче има други изводи - че жертвата е била удушена посредством омотаване на няколко пласта стреч фолио към главата. Полицаи, разследвали убийството, също свидетелстваха, че Владимиров-младши е признал пред тях, че първо е душил брачната половинка си с ръце, само че не е съумял да я убие и по тази причина е употребявал фолио.

За правенето на експертизата ще се употребяват всички данни по делото, резултатите от аутопсията на жертвата и ще откри дали твърдяното от брачна половинка - че Евгения си е блъснала в долап, е довело до гибелта ѝ, разпореди САС във вторник, когато се организира първо съвещание по делото на втора инстанция.

Съдът обаче отхвърли настояването на юристите да се назначи психолого-психиатрична експертиза на Орлин Владимиров, която да откри дали той е бил в положение на афект или фрустрация при съприкосновението си с жертвата. Отхвърлено беше и настояването за още един оглед на дома на двойката в столичния квартал " Лагера " , където се счита, че е станало закононарушението.

Следващото съвещание се чака да се организира на 14 май .

През октомври 2023 година Софийският градски съд присъди и сина, и бащата едно от най-тежките санкции. Въпреки присъдата пожизнен затвор обаче, Пламен Владимиров, който беше наказан като помощник, който авансово е знаел за плануваното ликвидиране, беше. Според магистратите свекърът на Евгения не е препятствал по никакъв метод провеждането на делото до момента и от години е във влошено здравословно положение.

  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР