Софийският апелативен съд реши Борислав Колев, обвинен за злоупотреби с

...
Софийският апелативен съд реши Борислав Колев, обвинен за злоупотреби с
Коментари Харесай

Окончателно: Домашен арест за обвинения за милионите от Хемус

Софийският апелативен съд реши Борислав Колев, упрекнат за злоупотреби с пари за градежа на автомагистрала “Хемус ", да остане под домакински арест. Той искаше да бъде освободен под парична гаранция. Колев е взел участие ефективно в цялата схема-от връзката с компании и счетоводство, до тегленето на пари, записа в претекстовете правосъдният състав.

Ако Колев не беше съдействал на следствието, то нямаше да има толкоз събрани материали. Половината от досиетата с доказателства са събрани точно с негова помощ, сподели бранителят му Христо Ботев. По думите му Колев не може да работи и само брачната половинка му може да устоя фамилията. Запорирани са всички сметки на мъжа.

" Не разбирам къде е опцията да се укрия или да извърша друго закононарушение. Като чувам прокуратурата, все едно гледаме разнообразни мачове ", сподели Борислав Колев пред съда.

Софийската градска прокуратура упрекна 42-годишния Борислав Колев за пране на пари при започване на декември предходната година. Според обвиняването, той е взел участие в основаването на мрежа от компании, като набирал и стимулирал разнообразни лица да им станат фиктивни шефове. Именно по сметките на тези юридически лица били преведени част от парите, предопределени за лот 5 от автомагистрала " Хемус ". Впоследствие Колев придружавал фиктивните шефове до банков клон, откъдето те теглили парични суми. Така, съгласно прокуратурата, с 52 тегления от юни 2020 до септември предходната година мъжът получил над 53 милиона лв..

Решението на съда е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР