Софийският апелативен съд не прие обжалването на мярката за неотклонение

...
Софийският апелативен съд не прие обжалването на мярката за неотклонение
Коментари Харесай

Жената, обвинена за убийството на баща си в Люлин, остава в ареста

Софийският апелативен съд не одобри обжалването на мярката за неотклонение " задържане под стража " против подсъдимата Мария Велева, която, дружно със брачна половинка си Свилен Велев, е упрекната за побой до гибел на 86-годишния й татко.

Съдът счита, че в случай че Велева бъде на независимост има възможност да извърши друго закононарушение.

Велева за следващ път съобщи пред съда, че има тетрадки, в които нейните деца са описвали дата по дата какво е правила за тях. " Аз апелирам уважаемия съд за по-лека мярка и подкрепям казаното от моя юрист, защото добре ме пази. Нямам облекла да се преоблека, болна съм и не съм добре ", сподели още тя.

Подсъдимата Велева заявява, че не е палач и не е взела участие в убийството на татко си, въпреки и той да се държал неприятно с нея. " Не съм взела участие в убийството му, не съм се занимавала с убийството му и не знам за какво съседите ми приказват по този начин за мен ", съобщи обвинената.
По думите й тя има опция да даде не повече от 500 лева парична гаранция.

Защитата нападна наложеното й задържане под стража, като безпричинно, поради на това, че досъдебното произвеждане не е събрало никакви директни и косвени доказателства за съпричастността на обвинената.

Адвокатът на подсъдимата Велева установи пред съда, че няма доказателства по тази причина, че тя е умъртвила татко си, защото от обясненията на брачна половинка й излиза наяве, че тя не е взела участие в това ликвидиране, само че на процедура тя не е знаела за това ликвидиране.

" Тя няма заплаха да се укрие, няма да напусне страната, няма материални доказателства, няма доказателствени средства, няма следи от кръв и не заслужава най-тежката й наложената мярка ", сподели юристът на Мария Велева и изиска българският съд да се преценява с доказателствата по делото и върховенството на закона.

Според прокуратурата по-лека мярка за неотклонение от " задържане под стража " би била неоснователна.

Припомняме, казусът стана известен откакто стана ясно, че фамилията от столичния квартал " Люлин " отглежда изцяло изолирано трите си дъщери. Те са на 14, 15 и 19 години и са били държани под ключ, не са посещавали учебни заведения.

Случаят доби социална известност откакто дядото на девойките и татко на Велева - Стефан Янев алармира медиите. Няколко дни по-късно обаче 86-годишния мъж бе открит, пребит до гибел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР