Софийският апелативен съд назначи допълнителна съдебно-медицинска експертиза по делото за

...
Софийският апелативен съд назначи допълнителна съдебно-медицинска експертиза по делото за
Коментари Харесай

Назначиха допълнителна съдебно-медицинска експертиза за смъртта на Евгения, намерена в куфар

Софийският апелативен съд назначи спомагателна съдебно-медицинска експертиза по делото за убийството на Евгения Чорбанова.

Днес се организира първо съвещание по делото, което към този момент е на втора инстанция, откакто Софийският градски съд осъди на пожизнен затвор брачният партньор на дамата Орлин Владимиров и татко му Пламен, само че присъдата бе обжалвана.

(*Видеото е архивно:  )

Експертизата би трябвало да откри механизма на убийството и аргументите за гибелта на дамата.

Tя бе поискана от отбраната на двамата подсъдими. За правенето ѝ ще се употребяват всички данни по делото, резултатите от аутопсията на жертвата и ще откри дали твърдяното от Орлин Владимиров, че Евгения си е блъснала главата в долап, е довело до гибелта ѝ.

Съдът отхвърли настояването на юристите да се назначи психолого-психиатрична експертиза на Орлин Владимиров, която да откри дали той е бил в положение на афект или фрустрация при съприкосновението си с жертвата. Отхвърлено бе и настояването за още един оглед на дома на двойката, където се допуска, че е станало закононарушението.

Следващото съвещание по делото се чака да се организира на 14 май.

Тялото на Евгения беше намерено през 2021 година в куфар във водоем. Според обвиняването закононарушението е осъществено по изключително непосилен метод.

По тематиката

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР