Софийският апелативен съд е уважил протеста на Окръжна прокуратура -

...
Софийският апелативен съд е уважил протеста на Окръжна прокуратура -
Коментари Харесай

10 години за клошар, убил "колега" в Ботевград



Софийският апелативен съд е почел митинга на Окръжна прокуратура - София против оправдателната присъда на Н. Младенов и го е признал за отговорен за осъществено от него закононарушение. Получава неоправдателна присъда от 10 години "лишаване от независимост " за ликвидиране в Ботевград.

През лятото на 2015 година подсъдимият Младенов живял в къщата на негов прочут в Ботевград, в която непрекъснато обитавали и други лица. Всички те се занимавали със събиране на боклуци и предаването им в съответните пунктове за изкупуване. С получаваните по този метод средства мъжете се хранели и всекидневно употребявали обилни количества алкохол, получен главно след разбъркване на чист алкохол с вода.

В следобедните часове на 11 август 2015 година в къщата се намирали четирима мъже, като всичките били под въздействието на използван алкохол. Между подсъдимия Н. Младенов и Д. Петков зародил спор във връзка парична сума от 10 лв.. Младенов напуснал къщата за няколко часа и откакто се върнал, стимулиран от случилото се пред деня, нанесъл няколко удара с парче дърво на Д. Петков. На сутринта потърпевшият бил открит от двама жители на къщата в безпомощно положение на терасата на втория етаж, легнал на земята и оплакващ се от мощни болки. Той бил в схващане, като главата му била в кръв. Петков им споделил, че бил ударен от Н. Младенов по главата, лицето и по ръката. След подаден сигнал на телефон за незабавни случаи 112 потърпевшият бил откаран в болничното заведение в Ботевград, откъдето по-късно превозен в МБАЛ "Света Анна " в гр. София. Въпреки подхванатите дейности по лекуване на мъжа положението му се влошило, той изпаднал в кома и след няколко дни умрял.

Извършената съдебно-медицинската експертиза е открила повода за гибелта на Д. Петков - дихателно и сърдечносъдова непълнота, настъпила вследствие на черепномозъчна контузия, довела до мозъчен оток с вклиняване.

На първа инстанция по делото Софийският областен съд е оправдал подсъдимия Младенов с претекст, че обвиняването против него за осъществено ликвидиране е недоказано. След импортиран от прокуратурата митинг Софийският апелативен съд е признал подсъдимия Младенов за отговорен и му е наложил наказване от 10 години "лишаване от независимост " при първичен "строг " режим.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР