Софийски градски съд разпореди спиране на вписването на новия Съвет

...
Софийски градски съд разпореди спиране на вписването на новия Съвет
Коментари Харесай

Съдът спря вписването на новото ръководство на „Кинтекс“

Софийски градски съд разпореди прекъсване на вписването на новия Съвет на шефовете на „ Кинтекс “ ЕАД.
От сдружението напомнят, че министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова разпореди еднолично промяната в стратегическото сдружение като се базира на одит на ръководеното от нея министерство и констатациите в него.
Още в първия ден след общественото оповестяване на това решение бе изразено подозрение, че одит на „ Кинтекс “ ЕАД въобще е осъществяван. Никакви документи не са изисквани от предприятието, не са и идвали проверяващи на място. Още по-странното е, че одитът на министерството в действителност няма пълномощия да ревизира комерсиалното сдружение, а това би следвало да направи принципалът ДКК, обявиха от "Кинтекс ".
"След обществените претенции одитът да бъде оповестен, с цел да може всеки да се запознае с констатациите в него, министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова предложи нова позиция, че освобождава изпълнителния шеф Александър Михайлов, защото е работил по едно и също време и в частна оръжейна компания, и в държавната „ Кинтекс “. Последното изрично не дава отговор на истината и може да бъде тествано във всеки миг в системата на Национална агенция за приходите и Агенция по вписванията. Публичният указател ясно демонстрира, че към датата на встъпването си в служба в „ Кинтекс “ ЕАД - 27.10.2021 година Александър Михайлов не взе участие под никаква форма в частни компании, лицензирани и разрастващи сходна активност (оръжейна търговия)
Нещо повече, на 28.10.2022 година Александър Михайлов е подал пред едноличния притежател на капитала - ДКК ЕАД декларация за имущество и ползи според условията на закона за КПКОНПИ.
Поради основаната обстановката, след едноличните решения на министър Корнелия Нинова постановяващи „ неотложно освобождение на изпълнителния шеф “, сега „ Кинтекс “ ЕАД на процедура няма законно управление и оправомощено лице, което може да подписва и съставлява сдружението. Същевременно все още предприятието е поканено да подпише контракт за над 40 млн. евро – невиждан доход за държавното сдружение за последните години. Действията на управлението на Министерството на стопанската система и промишлеността слагат на карта този договор и заплашват държавния интерес.
„ Отново декларирам, че във всеки миг съм бил в подготвеност да подам своята оставка. Тя единствено трябваше да бъде поискана. Продължавам да не разбирам за какво министерството предприе тази офанзива за моето професионално дискредитиране, което аз не мога да приема и ще продължа да се боря против всички внушения и откровени лъжи, които се изговарят в публичното пространство по мой адрес “, безапелационен е досегашният изпълнителен шеф на „ Кинтекс “. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР