Софийски апелативен съд уважи протеста на прокуратурата относно решението на

...
Софийски апелативен съд уважи протеста на прокуратурата относно решението на
Коментари Харесай

Апелативният съд отказа да освободи от ареста Марин Димитров

Софийски апелативен съд почете митинга на прокуратурата по отношение на решението на Софийски градски съд да остави Марин Димитров под домакински арест и му постанови мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Димитров е упрекнат за присъединяване в незаконна група заедно със сина си Стефан Димитров, някогашната директорка на Агенция „ Митници “ Петя Банкова и някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Съдът уточни, че досега, в ареста, няма утежняване в здравословното положение на Димитров, като добави, че за него се поставя висококвалифицирана здравна помощ и няма риск от неглижиране.

От държавното обвиняване показаха, че в реалност Димитров има планувана интервенция, само че тя не е незабавна, а планова. Прокурорът по делото изясни, че Димитров има влошено здравословно положение, само че то не е несъвместимо с наказването „ задържане под стража ". Той добави, че с днешните съвременни технологии не належащо Димитров да напуща дома си, с цел да се свърже с някого.

Адвокат Иво Найденов, бранител на Марин Димитров, уточни, че той няма по какъв начин да повлияе нито на някогашния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, нито на някогашния министър на финансите Асен Василев, до момента в който е под домакински арест. Той добави, че няма никакви доказателства подзащитният му да е имал контакт със чиновници на Гранично контролно пропускателен пункт (ГКПП) Оряхово, нито да е комуникирал с Петя Банкова, Живко Коцев или Никола Николов.

Здравословно не съм добре, сподели Марин Димитров пред съда. Той добави, че казусът му е с дишането и на моменти не може да диша, тъй като в килията температурата е доста висока.

Припомняме, че на 20 юни Софийският градски съд постанови " домакински арест " за Марин Димитров. До момента Димитров беше арестуван за непрекъснато в ареста. Той изиска от съда да му наложи по-лека мярка за неотклонение. Според юриста му Иво Найденов по делото няма доказателства за незаконна група, както и такива, които да сочат, че клиентът му е взел участие в контрабандна активност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР