Софийски апелативен съд пусна от ареста Ивайло Борисов – Ториното

...
Софийски апелативен съд пусна от ареста Ивайло Борисов – Ториното
Коментари Харесай

Ториното излиза от ареста

Софийски апелативен съд пусна от ареста Ивайло Борисов – Ториното и другите трима арестувани за помагачество за отвличането на Адриан Златков.

Припомняме ви, че на 2 февруари Софийският градски съд остави в ареста четиримата арестувани. Според прокуратурата Ториното и водачът му Мартин Марков са обезпечили две коли, с които е бил отвлечен Адриан, а другите двама задържани - Георги Джамбазов и приятелката му Здравка са закупили сръбски SIM карти, с които са водени договарянията за откупа с бащата Тони Златков.

Ториното излиза от ареста против парична гаранция от 10 000 лв.. Същата гаранция е наложена и на Георги Джамбазов и Здравка Стефанова, а за Мартин Марков е наложена гаранция в размер на 5000 лв..

Защитата на упрекнатите обясниха пред апелативните съдии, че техните подзащитници нямат отношение към случая и събраните доказателства до този миг водят към оправдателна присъда, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Има разминаване на свидетелските показания по отношение на автомобила, за който се счита, че е осъществено покушението.

Адвокат Мариана Тодорова бе безапелационна, че събраните до този миг доказателства не сочат за покачване на каквото и да е обвиняване. „ Ако подзащитния ми не се споделяше Ивайло Борисов, надали някой щеше да му обърне внимание и да му повдигне обвиняване. Все още не са открити причинителите, с цел да се повдигат обвинявания на помагачите. Доказателната цялост е незадоволителна, че съзнателно Борисов е помощник “, сподели юрист Тодорова.
Прокуратурата изиска да им бъде доказана мярката „ задържане под стража “, защото могат повлияят на следствието и да се укрият.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР