Софийската света митрополия излезе с отворено писмо по повод видеоклип

...
Софийската света митрополия излезе с отворено писмо по повод видеоклип
Коментари Харесай

Софийската митрополия призова за свалянето на видеоклип с разголена певица на камбанарията на храм

Софийската света митрополия излезе с отворено писмо във връзка видеоклип на попфолк ария, съдържащ подиуми на опозоряване на храм от Софийската епархия.

Става дума за ария на изпълнителите Джордан и Лорена, като във видеото певицата, която е с провокативно облекло, е застанала на камбанарията на храм " Свети Петър и Павел " в с. Ковачевци, Самоковско.

От Софийската света митрополия декларират, че не е било желано позволение от Българската православна черква за снимане на видеоклип там и дефинират фрагментите като оскверняващи храма:

" Посоченото аудиовизуално произведение е снимано на територията на православен храм „ Свети Петър и Павел “ в местността " Петров Кръст ", с. Ковачевци, Община Самоков, без единодушието на Българската православна черква и без в никакъв случай и по никакъв мотив нейни представители да са били уведомявани или да им е било желано позволение за това. Многократно проявление в творбата като емфатичен акцент на разголената женска фигура на един от изпълнителите, стъпил и качен на камбанарията на храма и изпълняваща танц, проявяващ еротика директно пред и под кръста на купола му, съставляват непристойни дейности, оскверняващи храма и признака на християнската религия – Светия Кръст. "

Софийската митрополия приканва компанията продуцент на песента да спре разпространяването на видеоклипа във и отвън следените от нея медийни канали.

Пълния текст на отвореното писмо можете да прочетете.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР