Софийската районна прокуратура отказа да образува досъдебно производство за упражнено

...
Софийската районна прокуратура отказа да образува досъдебно производство за упражнено
Коментари Харесай

Прокуратурата отказа да образува дело за насилие срещу Диана Димитрова

Софийската районна прокуратура отхвърли да образува досъдебно произвеждане за упражнено принуждение против актрисата Диана Димитрова от сътрудника й Юлиян Вергов. 
Още по темата
Решението на прокурор Иво Боев е, че не са събрани задоволително доказателства за осъществено закононарушение от общ темперамент, заради което преписката се приключва. Постановлението за отвод е с дата 1 март т.г. и бе оповестено от актрисата в профила й във Facebook. 

" По преписката не се събраха данни за отправени закани или осъществена насила от съответни лица против личността на Диана Димитрова ", написа още прокурор Боев.

Според СРП едностранни са и изказванията за лицето, предизвикало пострадванията по тялото на актрисата. Димитрова твърди в сигнала си, че това е Юлиян Вергов.

" Действително в сегашния проблем се открива, че по тялото на Диана Димитрова има породени мекотъканни контузии - оток и кръвонасядания в региона на лява предно-странична част на лицето и лява раменница...Ако се одобри, че причинител на действието се явява фактически лицето Юлиян Вергов, то следва да се уточни, че поради връзките, които имат двамата, изрично се отхвърля опцията пострадвания да са породени по хулигански подбуди. Т.е загражда се опцията действието да се квалифицира като закононарушение ", написа още в постановлението. 



Диана Димитрова разгласи, че е била жертва на принуждение в края на ноември м.г. още веднъж с обява в профила си в обществената мрежа. Постът бе съпроводен от четири фотоси, показващи нанесените ѝ пострадвания, Тогава актрисата изясни по какъв начин преди 5 години е била физически измъчвана от собствен известен сътрудник, освен това в наличието на целия екип на продукцията, в която е взела участие по това време. Въпреки че актрисата разказва в детайли случилото се, тя не разкри самоличността на своя принудител.

Впоследствие прокуратурата се самосезира, а в този момент от СРП прецизират, че даже да се одобри, че причинител е точно Юлиян Вергов, то въпросът попада в областта на частното обвиняване т.е. потърпевшият би трябвало да подаде тъжба в съда. 

По време на инспекцията с изключение на показанията на Димитрова, такива са дадени от Юлиан Вергов, Грета Манчева, Евтим Милошев и Велина Павлова. 

А от изключителна значимост били сведенията на Павлова, която е художник-костюми на сериала " Откраднат живот ", по време на чиито фотоси се разиграва и въпросната преживелица. Павлова опровергава декларираното от Диана Димитрова, че по нейна молба е напуснала помещението, в което са се намирали тримата - Павлова, Димитрова и Вергов и по този начин в действителност се е трансформирала в директен очевидец на сцената.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР