Софийската районна прокуратура е повдигнала обвинение на арестувания в новогодишната

...
Софийската районна прокуратура е повдигнала обвинение на арестувания в новогодишната
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинение на арестуван с бойна граната в София

Софийската районна прокуратура е повдигнала обвиняване на задържания в новогодишната нощ 53-годишен мъж, носил бойна граната на площад " Александър Батенберг " в София, заяви " Нова телевизия ".

Разследващите са открили, че той е някогашен боен от Асеновград. Привърженик е на " Възраждане ", а жена, която пътувала с него до столицата и която също е арестувана, е член на парламентарно показаната партия.

В автомобила им са открити черна тактическа жилетка и два револвера. Според арестувания и дамата, пътувала с него, револверите са реплики. Назначени са експертизи, които ще откриват какви са оръжията. Разследващите са разкрили и ръчен електрошок, 4 ножа с остриета, повече от 6 сантиметра и една секира.

Полицията продължава да обяснява претекстовете за дейностите на мъжа в празничната нощ. Преди да бъде задържан той е крещял и отправял послания, определяни като антиваксърски, и апели против носенето на маски към намиращите се в региона хора. Приканвал ги е и да нарушават противоепидемичните ограничения, заяви БНР.

Присъстващи на площада са подали сигнал до полицията, след което мъжът е бил задържан, а при задържането му патрулите са намерили у него бойна ръчна граната. Отведен е в Първо РПУ в София, където е арестуван в началото за 24 часа и където работата с него продължава и през днешния ден.

Малко след ареста в столичния квартал " Дружба " е открит лек автомобил с пловдивска регистрация, ръководен от жена, която е негова спътница.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР