Обявеният за международно издирване Евелин Банев-Брендо доброволно се предаде на

...
Обявеният за международно издирване Евелин Банев-Брендо доброволно се предаде на
Коментари Харесай

Защо Брендо избра затвора?

Обявеният за интернационално търсене Евелин Банев-Брендо непринудено се съобщи на 24 юни на управляващите пред Софийския затвор. Той беше разгласен за интернационално търсене от 2018 година и има три присъди : 20 години затвор за трафик на кокаин от Италия, 10 години и 6 месеца отнемане от независимост за трафик на кокаин от Румъния и 6 години затвор за пране на пари, избрани му от управляващите у нас.

Защо самичък избра да се съобщи ? Темата за „ Българска национална телевизия “ разяснява Бойко Найденов , някогашен шеф на Националната следствена работа. Според него:

„ По-добре ужасяващ край, в сравнение с смут до безкрайност. “

Той счита, че Брендо е предпочел да изтърпи наказването си , което няма да бъде толкоз дълго, колкото звучи на пръв взор, и по-късно да продължи да живее живота си обикновено . Не можеш цялостен живот да се криеш.

По времето, когато Бойко Найденов е част от Националната следствена работа, Брендо е разследван за новото по това време закононарушение „ пране на пари „. Тогава те не са разполагали с информация с какво се е занимава Евелин Банев отвън страната. Създали са специфична група , която е открила осъществени прехвърляния на пари , получени по противозаконен метод. Събрали са  необходимите доказателства , предали са го на съд и той е бил наказан .

Разследванията за него са почнали след получено писмо от английска банка за импортирани кеш пари и по-късно преведени в София на негово име от брачната половинка му.

По това време създавахме метода, по който се проверяват финансови закононарушения. “

Присъдата , която го чака действително ще бъде към 7 години , даже и по-малко, уточни някогашният шеф на Националната следствена работа.

Производители на електрическа енергия провеждат народен митинг

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР