Софийската районна прокуратура е образувала няколко досъдебни производства за превишаване

...
Софийската районна прокуратура е образувала няколко досъдебни производства за превишаване
Коментари Харесай

Прокуратурата иска проверка за превишаване на полицейските права при протеста на футболните фенове

Софийската районна прокуратура е образувала няколко досъдебни производства за превишаване на полицейските пълномощия и упражнено принуждение над мирни жители по време на митинга на футболните почитатели в четвъртък. Това съобщи по време на конференция заместник-главният прокурор Мария Павлова.

От Министерство на вътрешните работи допълниха, че ще бъдат безкомпромисни към полицейските чиновници, надвишили своите права. От ведомството обърнаха внимание, че е неприемливо и упражняването на принуждение от страна на протестиращи към служители на реда.

Образувани са дисциплинарни инспекции в Столичната дирекция на Министерство на вътрешните работи по отношение на дейностите на полицията по време на митинга против Българския футболен съюз в столицата. Идентифицирани е една част от полицейските чиновници, надвишили правата си. Това съобщи на конференция основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. Ще се извърши и инспекция на цялостната организация на защитата на митинга.

Задържаните все още са двама – едното лице за палежа на полицейски бус, а другото за нанасяне на материални вреди на постройката на турското посолство.

Заместник-главният прокурор Мария Павлова посочи, че са формирани две производства за превишаване на полицейски пълномощия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР